Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

f.c.Kardistan Vs Coinflip (Top 16)

"Ακατάλληλο για καρδιακούς"

Μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων, έγινε η κλήρωση για τα νοκ άουτ ματς, σύμφωνα με την οποία η f.c.kardistan θα αντιμετώπιζε τους πολύ καλούς Coinflip. Να σημειωθεί ότι τερματίζοντας 2οι στον όμιλό τους, οι Καρδιτσιώτες θα είχανε και το πλεονέκτημα με τους αντιπάλους τους που τερματίσανε 3οι στον δικό τους όμιλο.

Με την ζέστη να χτυπάει κόκκινο, η f.c.kardistan παρατάχθηκε με την πιο κλασική της σύνθεση, δηλαδή με Γιώργο στο τέρμα, Goldie, Mula, Bill και Angelo. Πολύ καλό κλίμα πριν το ματς και αισιοδοξία για νίκη-πρόκριση, κάτι που φάνηκε στα πρώτα λεπτά να λειτουργεί θετικά. Με δύο γρήγορα γκολ από Angelo και Bill, φάνηκε προς στιγμήν ότι η νίκη θα ερχόταν σχετικά εύκολα, κάτι που ανατράπηκε όμως μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Οι Coinflip πέρασαν μπροστά με 3-2 και 4-3, αλλά με την λήξη του ημιχρόνου ο Angelo ισοφάρισε σε 4-4, δίνοντας βαθιά ανάσα στην f.c.kardistan.Στο δεύτερο ημίχρονο, η εικόνα άλλαξε άρδην, μιας και οι Coinflip ήταν σαφώς καλύτεροι παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων με 6-4. Μάλιστα, χάσανε και κάποιες ευκαιρίες κλασικές για να κλειδώσουν τη νίκη που θα οδηγούσε τις δύο ομάδες σε επαναληπτικό ματς. Ο Bill με δεξί κεραυνό στο γάμα της εστίας μείωσε σε 6-5, αλλά στην επόμενη ακριβώς φάση έγινε το 7-5 με ψηλοκρεμαστό πλασέ που βρήκε τον Γιώργο εκτός εστίας. Μόλις 4 λεπτά απέμεναν για το τελικό σφύριγμα, όταν ο Angelo με κεφαλιά (από ριμπάουντ σε δικό του σουτ) μείωσε σε ένα τέρμα τη διαφορά. Και εκεί που όλα έδειχναν χαμένα, μίλησε ο capitano Mula και με γυριστή κεφαλιά ισοφάρισε σε 7-7 οδηγώντας τον αγώνα σε πεντάλεπτη παράταση.

Παίζοντας προσεχτικά και έχοντας καλύτερη ψυχολογία, οι Καρδιτσιώτες καταφέρανε να πάρουν την πρόκριση-θρίλερ χάρη στη φοβερή έμπνευση του Angelo, ο οποίος με απευθείας κόρνερ έστειλε την μπάλα με δύναμη στην κλειστή γωνία του τερματοφύλακα, αυτή βρήκε στα πόδια του και αναπαύθηκε στα δίχτυα για το 8-7 υπέρ της f.c.kardistan. Στα τελευταία 2 λεπτά, με το κλασικό σε τέτοιες περιπτώσεις ταμπούρι, δεν είχαμε κάποια αξιόλογη ευκαιρία για τους Coinflip, κι έτσι το σφύριγμα του άρχοντα Μπαλάφα βρήκε την f.c.kardistan στα προημιτελικά του θεσμού.
  • Άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός ότι τα 3 από τα 8 γκολ σημειώθηκαν με κεφαλιά!
  • Στο ημίχρονο είδαμε τον Bill να παίζει το σύστημα "ασίστ-γκολ-γκολ-ασίστ", καθώς συμμετείχε με αυτό τον τρόπο και στα 4 τέρματα της ομάδας.
  • H τύχη σίγουρα ήταν με το μέρος της f.c.kardistan, καθώς κατάφερε να ισοφαρίσει δύοφορές ακριβώς με την λήξη τόσο του ημιχρόνου όσο και της κανονικής διάρκειας του αγώνα.
  • O άρχοντας Μπαλάφας στην καθιερωμένη ανασκόπηση του ματς, στάθηκε στην υπεροχή των Coinflip οι οποίοι δικαιούνταν και τη νίκη. Θα συμφωνήσουμε μαζί του, αλλά όπως προ-είπαμε η τύχη τράβηξε προς Καρδίτσα μεριά.
  • Τα τέρματα σημείωσανε οι Angelo(4), Bill(3) και Mula(1).
Mvp μετά από ψηφοφορία αναδείχθηκε ο Bill.

Δεν υπάρχουν σχόλια: